Salebyfallet 2012

På söndagen (30dec) genomfördes Saleby skytteförenings årliga fallingtarget-tävling med luftgevär i föreningens skyttelokal i Trässbergs bygdegård. Tävlingen är en lagtävling och har dessutom en individuell del.

I år deltog åtta lag från hela Skaraborg. Skyttar kom från föreningarna Norra Kålland (två lag), Axvall (två lag), Tibro, Fredsberg-Älgarås samt arrangerade Saleby med två lag. Skjutningen genomförs på följande sätt. En skytt från varje förening börjar. Skyttet sker på fallmål liknande de som används i skidskytte men med andra storlekar på träffytorna. Avståndet man skjuter på är 10m och hålet kulan skall gå igenom för att indikera träff är mellan 4 och 5 millimeter. Efter ett valfritt antal provskott skjuts 20 tävlingsskott och när dessa är klara summeras hur många prickar man lyckats träffa. Detta får maximalt ta 25 minuter. Varje halvtimma startar en ny skytt tills alla nio skyttar som ingår i laget skjutet var sin gång. Den bästa skytten varje halvtimma går vidare till den individuella finalen som genomförs direkt efter att alla lag skjutet klart lagtävlingen.

I årets tävling var det endast en skytt, Albin Larsson från Tibro, som lyckades med bedriften att träffa med samtliga sina tävlingsskott.

Lagtävlingen blev oerhört jämn och när alla skjutet klart skilde endast en poäng mellan ettan, Axvall SKF lag1, och tvåan, Tibro SKF. De fick 148 resp. 147 träffar av 180 möjliga. Ett mycket bra resultat. Trea i lagtävlingen blev Norra Kållands lag 2 på 138 träff. Segraren i lagtävlingen får förutom äran också inneha vandringspriset tills nästa Salebyfall.

Den individuella tävlingen blev också rafflande. Denna genomförs skott för skott. Missar man är man ute ur tävlingen. Ganska snart var det bara tre skyttar kvar, Emelie Alexandersson från Fredsberg-Älgarås, Josefine Karlsson och Erik Birgersson. De båda sistnämnda från Norra Kållands SKF. Nu följde en spännande stund där alla tre skyttar, skott efter skott, lyckades träffa men till slut kunde tävlingen avslutas. Den som lyckades skjuta fullträffar längst blev Josefine Karlsson. Två blev Erik Birgersson och trea Emelie Alexandersson.

Tävlingen är mycket uppskattad där skyttar med familjer träffas, äter smörgåstårta, skjuter luftgevär och hejar på sina lagkamrater

Hela resultatlista som PDF

121230 Salebyfallet ind