Salebyfallet 2011

Den årliga fallingtargettävlingen Salebyfallet genomfördes i år fredagen den 30 december. Segrade i lagtävlingen gjorde Tibro SKf och i den individuella finalen segrade Björn Boström från Tibro SKF tätt följd av Filip Andersson, även han från Tibro. Det blev en rafflande finalstrid som inte kund avgröras förrän skjuttiden var nere på 5 sekunder. Trea blev Fredrik Gustavsson från Norra Kållands SKF.

Hela resultatlista som PDF

Individuella segrarna

2:a Filip Andersson 1:a Björn Boström 3:a Fredrik Gustavsson

Det segrande laget från Tibro
Vann lagtävlingen gjorde Tibro SKF och fick därmed sin andra inteckning i vandringspokalen

Startfältet i finalskjutningen

Deltagarna i finalen presenteras

Uppladdning inför finalen

Uppladdningen innan finalen

Fotograf av samtliga bilder: Fanny Isaksson Norra Kållans SKF

För att få bilderna i orginalformat klickar du på dem.

Så här går tävlingen till: Varje lag består av nio skyttar. Först skjuter deltagare ett från vare lag 20 skott på fallmål. Den med högst resultat går vidare till finalen som skjuts efter det att alla skyttar skjutet klart lagtävlingen. Sedan upprepas detta för deltagare två, tre osv från varje lag. Lagets resultat räknas ihop och det lag som har högst poäng när alla nio skyttar är klara vinner den åtråvärda vandringspokalen.

FinalenDe skyttar som vunnit var sin omgång gör upp i den individuella finalen. Här skjuts skott för skott med minskande tidsintervall tills bara en skytt är kvar. Så fort någon skytt missar ett mål är den skytten borta från tävlingen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:42 Skribent: Karl-Erik Larsson