Salebyfallet 2009

Den årliga fallingtargettävlingen Salebyfallet genomfördes i år söndagen den 27 december. Åtta lag deltog från sex olika skytteföreningar.

I år segrade Saleby LAG1 i lagtävlingen och i finalskjutningen blev Henning Larsson segrare följd av Erik Birgersson och Filip Sjöqvist.

Se hela prislistan (PDF)

De tre bästa i finalskjutningen
3:a Filip Sjöqvist 1:a Henning Larsson 2:a Erik Birgersson

Delar av det segrande salebylaget
Delar av det segrande Salebylaget

Bild från skyttelokalen

Så här går tävlingen till: Varje lag består av nio skyttar. Först skjuter deltagare ett från vare lag 20 skott på fallmål. Den med högst resultat går vidare till finalen som skjuts efter det att alla skyttar skjutet klart lagtävlingen. Sedan upprepas detta för deltagare två, tre osv från varje lag. Lagets resultat räknas ihop och det lag som har högst poäng när alla nio skyttar är klara vinner den åtråvärda vandringspokalen.

FinalenDe skyttar som vunnit var sin omgång gör upp i den individuella finalen. Här skjuts skott för skott med minskande tidsintervall tills bara en skytt är kvar. Så fort någon skytt missar ett mål är den skytten borta från tävlingen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:48 Skribent: Karl-Erik Larsson